HVOR OFTE SKAL DU VASKE DIT HÅR?

Oprettet d. under TIPS TIL SUNDT HÅR

HVOR OFTE SKAL DU VASKE DIT HÅR?

I gennemsnit vasker folk deres hår to gange om ugen. Alligevel indikerer vores Keune-håreksperter, at den bedste vaskerutine er forskellig for alle. Det afhænger nemlig af, hvilken type hår og hårfarve du har. 

ANBEFALET VASKERUTINER TIL DIT HÅR

I gennemsnit vasker du dit hår to gange om ugen. I den forbindelse bruger du shampoo og balsam. En shampoo er primært beregnet til at rense dit hår og balsam nærer dit hår. Derudover kan du bruge en hårmaske for er ekstra boost. Vi frem hæver et par vaskerutiner til dit hår. 

 

HVOR OFTE SKAL DU VASKE DIT HÅR HVIS DU HAR KRØLLER?

Med krøllet hår råder vi dig til at vaske dit hår en gang om ugen med en speciel shampoo til krøllet hår. F.eks. vores Keune Curl Control produkter. Disse produkter aktiverer dine krøller og giver smukt krusfrit hår. Tip: Lad din balsam eller hårmaske blive i natten over og skyl ud om morgenen. Brug Hair-Plopping metoden, hvor du binder en bomuldsskjorte om håret. Dette giver dine krøller endnu mere definition. 

HVOR OFTE SKAL DU VASKE DIT HÅR MED SILVER SHAMPOO?

Til blondt eller gråt hår vasker du dit hår i gennemsnit en gang om ugen med en almindelig plejende shampoo og en gang med en silver shampoo. F.eks. med Keune Silver Savior produkterne. Fordelen ved disse produkter er, at de er nærende og holder en dejlig kølig farve, uden at hårfarven bliver for kølig. Ønsker du et ekstra cool farveresultat, så kan du bruge disse produkter hver vask.   

HVOR OFTE SKAL DU VASKE DIT HÅR SOM MAND?

For mænd gælder samme hyppighed som for kvinder. Vask i gennemsnit dit hår to gange om ugen. Vi anbefaler også at mænd bruger en shampoo og conditioner ved hver vask. For mænd er det kun bedre at bruge en balsam, der også plejer hovedbunden og ikke kun håret. Keune har specielle hårprodukter til mænd. 

HVORDAN KAN DU VASKE DIT HÅR MINDRE OFTE?

Føler du at dit hår hurtigt bliver meget fedtet og derfor skal vaskes oftere? Så anbefaler vi at træne din hovedbund for at reducere antallet af hårvaske. Hvorfor træne din hovedbund? For fedtet hår skyldes ofte at talg produktionen i din hovedbund, som du vender - upside down - ved at vaske dit hår for ofte. Du kan reducere mængden af hårvask på flere måder:

1. BRUG TØRSHAMPOO

Brug vores tørshampoo lidt oftere og spray den på rødderne af dit hår. Formlen for tørshampoo indeholder zeolit, som absorberer fedtet og tilføjer tekstur til håret uden at efterlade hvide rester. Så du kan udsætte en vask.

2. SÆT DIT HÅT I EN KNOLD

Du kan også sætte dit hår op den sidste dag inden du vasker det. Så er det mindre synligt, at dit hår er fedtet. Tip: Se nemme up-dos vi har lavet på tidligere post omkring sommer hår.  

3. VASK MED LUNKEN VAND

Vask dit hår med lunkent vand. Dette reducerer stimuleringen af talg produktionen og gør også, at fir hår bliver mindre tilbøjeligt til at blive fedtet. 

FAKTA OG FUP OM HÅRVASK

SKAL DIN SHAMPOO SKUMME FOR AT DEN RENSER?

Ifølge reglerne skal enhver shampoo indeholde overfladeaktive stoffer. Kemisk forklaret er disse stoffer forbindelser, der sænker overfladespændingen mellem to væsker. Disse stoffer gør også at en shampoo skummer. Der findes såkaldte no-poo shampoo, der indeholder færre af disse stoffer. Disse shampooer er primært designet til afrohår og er mindre rensende end en normal shampoo. 

SKAL DU SKIFTE SHAMPOO EN GANG I MELLEM?

Nej, medmindre dit hårs behov ændrer sig. Som udgangspunkt vælger du din shampoo efter behovene for din hårtype. Dette kan kun ændre dig over tid. Når du for eksempel bliver ældre, kan dit hår blive tyndere, og du har brug for en shampoo, der giver volume. Hvis du har farvet hår, skal du bruge en shampoo, der holder din farve længere. Er dit hår stift efter en sommerferie med masser af havvand og pool vand, vil du gerne have en balsam eller hårmaske, der giver ekstra næring. Så se altid, hvad dit hår har brug for, og juster din shampoo og balsam derefter. 

ER BALSAM DÅRLIGT FOR DIT HÅR?

Absolut ikke! Når du vasker dit hår, åbner shampoo dit hårs skællag. Dette gør det muligt for shampooen at gøre sit arbejde og rense dit hår. For at nære dit hår og efter lukke dem pænt igen, skal du bruge en balsam. Så en balsam beskytter kun dit hår mere. Hvis du ikke bruger en balsam eller hårmaske efter at have vasket dit hår, er der større sandsynlighed for, at håret knækker og kruser. 

ER PARABENER, SILICONER ELLER SULFATER DÅRLIGT I DIN SHAMPOO?

Nej, nej og nej. Alle tre ingredienser er blevet brugt sikkert i kosmetik i årevis. Hvis de var dårlige for dig, ville WHO ikke have tilladt dem. Disse ingredienser skal dog være korrekt inkorporeret i produkter. 

SKRÆDDERSYET SHAMPOO & CONDITIONER TIL DIT HÅR

Med Keune You får du personlig hårpleje, der er tilpasset dit hår. Til dette bruges der en basis shampoo og/eller balsam og tilføres nærende eliksirer. Dette giver dig den perfekte shampoo og balsam, 100% skræddersyet til dit hår.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar