TIPS TIL EN SENSITIV HOVEDBUND

Oprettet d. under ALLE EMNER, TIPS TIL SUNDT HÅR

TIPS TIL EN SENSITIV HOVEDBUND

HVAD ER EN SENSITIV HOVEDBUND?

Hovedbunden kan, ligesom resten af din krop blive følsom. Oplevelsen af denne følsomhed kan variere, men generelt har den stor indflydelse på velvære. 

En følsom hovedbund er meget irriterende. Du oplever ofte kløe og irritation. Heldigvis er der hårrutiner, du kan anvende for at lindre din følsomme hovedbund. Læs videre for at finde ud af, hvad der kan forårsage din hovedbundssmerter, og find ud af tips til en følsom hovedbund fra vores Keune håreksperter.

 

SYMPTOMER PÅ EN SENSITIV HOVEDBUND:

En følsom hovedbund er karakteriseret ved rødme, irritation og kløe. Nogle mennesker oplever også en brændende, stram og smertefuld følelse i hovedbunden. Følsomhed kan opleves på forskellige måder. Generelt har det en stor indflydelse på din daglige hårrutine. At bære hestehale eller andre stramme frisurer, børste hårdt og vaske håret kan opleves som smertefuldt.

 

HVORDAN OPSTÅR EN SENSITIV HOVEDBUND?

En følsom hovedbund er et af de mest almindelige hovedbundsproblemer. Det kan være et resultat af et andet hovedbundsproblem, såsom skæl, fedtet hovedbund eller hårtab. Det er vigtigt at kende dine personlige årsager til din følsomme hovedbund. Hår er unikt og hårpleje personligt, hvorfor det føles forskelligt for hver person. Følgende faktorer kan forårsage eller forværre kløe eller irritation:

  • Hårprodukter, der er for hårde, såsom sulfater, alkohol, farvestoffer eller parfume.
  • Hormonelle ændringer, for eksempel på grund af menstruation eller graviditet
  • Vejrforhold, såsom fugt eller varme
  • Stress
  • Vitaminmangel
  • Brusebad for varmt eller føntørring for varmt
  • Tørre og varme områder

 

EKSPERTIPS TIL SENSITIV HOVEDBUND

Det er videnskabeligt bevist, at der er en sammenhæng mellem hovedbunds sundhed og hårkvalitet. For sundt hår er en sund hovedbund afgørende. Vi giver dig tips til at lindre din kløende og irriterede hovedbund.

 

TIP 1: BRUG PRODUKTER TIL SENSITIV HOVEDBUND

Brug produkter designet til at genoprette hovedbunden. Produkter til følsom hovedbund heler og lindrer betændt hud. Den giver mild udrensning og dyb hydrering. Produkter, der indeholder sulfater, alkohol, farvestoffer eller parfume, kan være for aggressive for din hovedbund.

Care Derma produkter er specielt udviklet til sundheden i din hovedbund. For eksempel har vi udviklet Care Derma Sensitive til personer med en sart hovedbund. Produkterne er omhyggeligt formuleret med allergenfrie ingredienser for aktivt at bekæmpe kløe, rødme og irritation:

Derma Sensitive Shampoo: renser blidt og er beroligende.

Derma Sensitive Conditioner: forhindrer din hovedbund og hår i at tørre ud.

Derma Sensitive Mask: nærer og fugter dit hår.

Derma Sensitive Lotion: hjælper med at slappe af og genoprette din hovedbund.

 

TIP 2: VASK IKKE DIT HÅR FOR OFTE

Vask ikke håret for ofte, cirka to gange om ugen lyder rådet fra frisører. Vask af dit hår fjerner ikke kun snavs og rester fra stylingprodukter, du reducerer også fedtet i hovedbunden. Huden ønsker at genoprette talgproduktionen ved at skabe et lille lag fedt på din hovedbund. Dette lag af naturlige olier beskytter og fugter din hovedbund. Du ønsker ikke at vaske dette væk for ofte. Skyl dit hår med koldt vand efter. Dette vil stimulere blodgennemstrømningen til din hovedbund, hvilket reducerer irritation.

 

TIP 3: UNDGÅ VARME

Når du vasker dit hår, skal du bruge lunkent vand. Varme udtørrer hovedbunden, og dette kan forværre følsomheden. Undgå også overdreven brug af stylingværktøjer. Vælg helst lave temperaturer og indstil din hårtørrer på en kølig indstilling. Brug altid en varmebeskyttende spray, men påfør den ikke i hovedbunden.

 

TIP 4: HÅNDTER DIT HÅR FORSIKTIGT

Børst ikke dit hår for ofte og for hårdt. Dette vil forværre følsomheden. Brug et par minutter på forsigtigt at børste dit hår. Brug en børste lavet af blødt materiale. Når du børster, skal du altid starte i enderne og børste langsomt opad. Derudover skal du ikke slide dit hår ned for ofte. Dette vil give dit hår og hovedbund ro og plads til at trække vejret. At bære dit hår på en bestemt måde i et stykke tid skaber pres på hårsækkene, hvilket kan give ekstra følsomhed. Vil du stadig have dit hår fikset? Så vælg en løsere fletning med en mindre stram elastik.

 

VEDVARENDE HOVEDBUNDS PROBLEMER

Husk endelig på, at Keunes eksperter er hårspecialister og ikke certificerede læger. Skulle du have alvorlige symptomer, såsom rødme, irritation eller en alvorlig brændende fornemmelse? Så anbefaler vi at søge læge.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar